Welkom bij Easykit! het is nu

Welkom!

Je bent meer dan welkom!
Maak je afspraak in één van onze 12 toonzalen.

Zoek een toonzaal in je buurt

Optimaliseer het gebruik van jouw zonne-energie

Meet jouw energieproductie

Terwijl het kennen - en beheren - van jouw energieverbruik belangrijk is, is het net zo cruciaal om een goed inzicht te hebben in de hoeveelheid elektriciteit die je zelf produceert met jouw zonnepanelen.
Wanneer je Niko Home Control koppelt aan de digitale meter, krijg je op een heel gebruiksvriendelijke manier inzicht in je verbruik van energie en gas.
Daarnaast krijg je ook inzicht in hoeveel zonne-energie je terug op het net zet.

Via meetmodules of dankzij een eenvoudige koppeling met de omvormers van SMA, krijg je nog meer gedetailleerde inzichten in je energieproductie.
Zo kan je de totale elektriciteitsproductie van jouw zonnepanelen opvolgen.
Je ziet dus niet meer enkel hoeveel energie je op het net terug geplaatst hebt, je ziet ook hoeveel zonneenergie je zelf verbruikt hebt.

Optimaliseer het gebruik van jouw zonne-energie

Met Niko Home Control krijg je niet alleen inzicht in de energie die je zonnepanelen opwekken, je kan ook beheren waar en wanneer deze zelfopgewekte energie gebruikt moet worden. Zo verstuurt de Niko Home app meldingen wanneer er bijvoorbeeld overproductie is. Als je dan thuis bent, kan je eigenhandig toestellen zoals de droogkast of de vaatwasmachine aanzetten. Als je niet thuis bent, kan je eenvoudig instellen dat Niko Home Control dit in jouw plaats automatisch doet.

Verhoog jouw zelfconsumptie automatisch met de solar mode

De solar mode van Niko Home Control zorgt ervoor dat geconnecteerde toestellen automatisch geactiveerd worden wanneer er te veel zonne-energie wordt opgewekt. Met een aantal huishoudelijke producten die veel energie verbruiken - denk aan je boiler, warmtepomp, elektrische fiets of wasmachine - is het voordeliger dan ooit om de gratis energie die je produceert, te gebruiken wanneer die beschikbaar is. Niko Home Control kan je helpen met het beheer van je apparaten op basis van je zelf opgewekte energie, waardoor jouw zelfconsumptie verhoogd wordt en jouw distributiekosten worden teruggeschroefd. Dat kan je bijvoorbeeld doen met geconnecteerde schakelbare stopcontacten of slimme stekkers die enkel geactiveerd worden wanneer er zonne-energie beschikbaar is.

Is jouw toestel al voorbereid op de toekomst?

Veel van de bestaande installaties zoals warmtepompen, boilers, laadpunten en elektrische verwarmingssystemen zijn al voorbereid om slim aangestuurd te worden door systemen zoals Niko Home Control.
Door onze slimme stekkers of geconnecteerde stopcontacten te combineren met deze aansluitpunten kan je ook je bestaande installatie vaak al slim aansturen. Zo verhoog je je zelfconsumptie ongeacht het merk of type. Vraag bij jouw installateur wat de mogelijkheden zijn van jouw verwarmingsinstallatie.

Betrek onze A-merken in jouw prosumentenavontuur.

Ook onze andere A merken kunnen aangestuurd worden op basis van de beschikbare zonne-energie. Zo kunnen tal van toestellen van bekende merken via Niko Home Control slim aangestuurd worden! Denk aan de centrale verwarmingsinstallaties van Bulex of Daikin en andere merken die kunnen worden aangesloten op Niko Home Control, zodat je de temperatuur en ventilatiesnelheid van Duco kan aanpassen of de keteltemperatuur tijdelijk kan verhogen, waar je ook bent. Bovendien maakt een IFTTT-verbinding het mogelijk om Niko Home Control te koppelen aan meer dan 500 verschillende slimme toestellen. 

 

 

Niko Home Control voor bestaande installatie

Onze producten

Elektriciteit
Alle producten

Jouw budget op maat

Gebruik onze online applicatie "MijnBudget" en bereken zelf het budget van jouw project.

MijnBudget

Getuigenis

Super ervaring, betaalbare airco installatie en zeker met de unieke flexibele leidingen van Easykit die het plaatsen easy maken. Goede tip is om goed te…

Lees meer getuigenissen

Slimme zelfbouw

Zelf je Elektriciteit installeren in een aantal eenvoudige stappen.

Lees meer

Het materiaal dat we aanbieden is van gerenommeerde merken.

  • NikoHome control domotica
  • Niko schakelmatriaal
  • Preflex
  • Bauer solar
  • SMA OMVORMER ZELFBOUW