Welkom bij Easykit! het is nu

Welkom!

Je bent meer dan welkom!
Maak je afspraak in één van onze 12 toonzalen.

Zoek een toonzaal in je buurt


Zit je met vragen over jouw sanitaire installatie? Je mag altijd contact met ons opnemen, maar misschien vind je het antwoord hieronder in onze veel gestelde vragen.

Je kan zelf de hardheid van je water kiezen. Ideaal water heeft een hardheid van 7 Duitse graden (of 12 Franse graden). Wanneer je water zachter is dan wordt het agressief en kan het metalen in je installatie gaan aantasten.

Als je niet onmiddellijk wil investeren in een waterverzachter voorzie dan alvast een aansluitpunt, een stopcontact en een aansluiting op de afvoer.

Hoewel koud water minder kalkaanslag veroorzaakt dan warm water, is het beter ook het koud water te ontharden. Er zijn veel huistoestellen waarbij koud water verwarmd wordt. Zelfs voor koudwatertoepassingen is het raadzaam onthard water te gebruiken. Kijk je maar eens in de waterbak van jouw hond of kat, waarvan je het water regelmatig ververst; na enkele maanden treedt ook hier duidelijk kalkaanslag op.

Het is noodzakelijk dat de gebruiker regelmatig de voorraad regeneratiezout in de ontharder aanvult, zonder zout kan je toestel het water niet ontharden. Je kan heel eenvoudig zelf de hardheid van je water testen. Het is aangewezen je toestel regelmatig te laten onderhouden om zo de goede werking te garanderen

Ja, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. De installatie moet voorzien worden van de nodige terugslagkleppen, en er mag geen vaste verbinding zijn tussen het stadswater en het regenwater.

Uiteraard. Vroeger hadden de meeste gaswandketels een ingebouwde "doorstromer" met een drempeldebiet van 3 à 4 liter. Bij afname van een zeer klein debiet (onder de 4 liter per minuut) valt een "doorstromer" uit en maakt hij geen warm water meer. Bij de moderne gaswandketels zijn het platenwisselaars die de warm waterproductie verzorgen. Het warm water wordt modulerend (ifv. debietmeter, ntc-voeler en ptc-voeler) opgewarmd, zonder drempeldebiet: de exacte hoeveelheid water, op de juiste temperatuur, met het juiste debiet.

Waterterugslag. Dit is het gevolg van een hydraulische schokgolf, wanneer een vloeistof in een leiding plots gestopt wordt. Dit bijvoorbeeld door een snelsluitende kraan (ééngreepsmengkraan), een elektrische klep in vaatwas of wasmachine, ... heel bruusk te sluiten. De kracht die door de waterterugslag ontstaat is een ware explosie en kan de momentele druk tot 4x verhogen. Oplossing: drukregelaar aan de teller, sanitair expansievat, anti-shock klep, ...

Regenwater is agressiever dan leidingwater. Vele fabrikanten beschrijven in hun garantiebepalingen de maximale Ph-waarde die mag gemeten worden in de verwarmingsinstallatie. Er zal geen fabrieksgarantie worden toegekend als de maximale zuurtegraad in jouw installatie werd overschreden.

Onze regenwaterpop van DAB is geluidsarm 69 dB. De pompt draait enkel wanneer er vraag is naar regenwater dus bij het doortrekken van de toiletten, het gebruiken van de wc, wasmachine of het sproeien van de tuin. Meestal plaatst men de pomp in de garage, berging of technische ruimte. Plaats de pomp enkel in een vorstvrije ruimte.

De houder van je filters zijn transparant, je kan dus heel eenvoudig zien hoe vuil je filters zijn. Vervang deze tijdig want een vuile filter zal tegenovergesteld werken en het debiet aan je kranen verminderen. Gemiddeld is dit een 2 keer per jaar. Easykit heeft steeds deze filters op stock.

Onze Dab pompen zijn beveiligd tegen drooglopen, wanneer er lucht in de aanzuigleiding zit zal de pomp dus afslaan om zich te beschermen. Voor je de pomp opstart moet je de aanzuigleiding opvullen. Als deze met regelmaat afslaat dan loopt je aanzuigleiding waarschijnlijk leeg via een slechte koppeling. Kijk goed al je koppelingen na en tevens de aansluiting in de put.

Ja, onze systeem van Wisa is zodanig voorzien dat je steeds aan de vlotterbak kan door de bedieningstoets eenvoudig af te haken. Je kan met een gerust hart je wand betegelen en afwerken.

Je kant het volume waarmee er wordt doorgespoeld instellen op het spoelmechanisme. Er kan gekozen worden tussen 3 en 6 liter ofwel 4,5 en 7,5 liter.

Ja, je zaagt de aan en afvoer leiding pas op maat wanneer je de achterwand hebt afgewerkt. Hetzelfde met de bouten om de wc te monteren, deze kan je op maat zagen. Je hoeft je wand dus niet eerst af te werken rond de wc.

Het is in Vlaanderen niet nodig om een vergunning te hebben om een zonneboiler te plaatsen. De plaatsing van een zonneboiler mag niet in strijd zijn met de voorschriften van een bijzonder plan van aanpak, een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan of een verkavelingsvergunning. Vraag altijd eerst advies aan jouw gemeente.

Een zonneboiler vergt in principe weinig onderhoud. Wil je echter een optimaal rendement behouden? Dan kan je best jaarlijks de collectoren op het dak eens reinigen. Bij een leegloopsysteem kan je zelf nagaan of er nog voldoende overdrachtsvloeistof aanwezig is, je kan deze ook makkelijk zelf bijvullen. Bij een systeem onder druk raden we aan de druk regelmatig na te kijken. Laat bij dit systeem met regelmaat de kwaliteit van je glycol nakijken door een erkend Easykit technicus (samen met het onderhoud van je ketel).

Jouw budget op maat

Gebruik onze online applicatie 'Mijnbudget' en bereken zelf het budget van jouw project.

MijnBudget

Getuigenis

Van een service gesproken! Deze jongeman gaf mij de nodige info over de ketel die ik wou. Proper, vlot en goed werk geleverd waar je heel tevreden van…

Lees meer getuigenissen

Easykit Praktische Gids

Vraag jouw exemplaar aan

Het materiaal dat we aanbieden is van gerenommeerde merken.

  • Begetube
  • Henco
  • Bulex
  • Dab
  • Wisa
  • Dyka