Welkom bij Easykit! het is nu
Om het aantal onnodige contacten te vermijden, vragen we om niet spontaan naar onze toonzalen te komen maar ons eerst te contacteren.

Welkom!

Contacteer ons voor afspraak met een zelfbouwcoach.

Zoek een toonzaal in je buurt

Zit je met vragen over jouw sanitaire installatie? Je kan ons steeds contacteren, maar misschien vind je het antwoord hieronder in onze veel gestelde vragen.

Als je niet onmiddellijk wil investeren in een waterverzachter voorzie dan alvast een aansluitpunt, een stopcontact en een aansluiting op de afvoer.

Ja, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. De installatie moet voorzien worden van de nodige terugslagkleppen, en er mag geen vaste verbinding zijn tussen het stadswater en het regenwater.

Uiteraard. Vroeger hadden de meeste gaswandketels een ingebouwde "doorstromer" met een drempeldebiet van 3 à 4 liter. Bij afname van een zeer klein debiet (onder de 4 liter per minuut) valt een "doorstromer" uit en maakt hij geen warm water meer. Bij de moderne gaswandketels zijn het platenwisselaars die de warm waterproductie verzorgen. Het warm water wordt modulerend (ifv. debietmeter, ntc-voeler en ptc-voeler) opgewarmd, zonder drempeldebiet: de exacte hoeveelheid water, op de juiste temperatuur, met het juiste debiet.

Waterterugslag. Dit is het gevolg van een hydraulische schokgolf, wanneer een vloeistof in een leiding plots gestopt wordt. Dit bijvoorbeeld door een snelsluitende kraan (ééngreepsmengkraan), een elektrische klep in vaatwas of wasmachine, ... heel bruusk te sluiten. De kracht die door de waterterugslag ontstaat is een ware explosie en kan de momentele druk tot 4x verhogen. Oplossing: drukregelaar aan de teller, sanitair expansievat, anti-shock klep, ...

Hoe zelf je hangwc plaatsen?

Onze producten

Sanitair
Alle producten

Jouw budget op maat

Gebruik onze online applicatie "MijnBudget" en bereken zelf het budget van jouw project.

MijnBudget

Budgetvoorbeeld

vrijstaande woning

Getuigenis

Wij zijn als leken begonnen aan een totaalrenovatie (verwarming, sanitair, elektriciteit en ventilatie), maar met de hulp van EasyKit hebben we extreem…

Lees meer getuigenissen

Slimme zelfbouw

Zelf je Sanitair installeren in een aantal eenvoudige stappen.

Lees meer

Het materiaal dat we aanbieden is van gerenommeerde merken.

  • Begetube
  • Henco
  • Bulex
  • Dab
  • Wisa
  • Dyka