Welkom bij Easykit! het is nu

Welkom!

Je bent meer dan welkom!
Kom langs, onze zelfbouwcoaches helpen je graag verder.

Zoek een toonzaal in je buurt

Atlantic Explorer V4

Om je warmtecomfort onder alle weersomstandigheden te kunnen garanderen, stelt Easykit de Atlantic Explorer voor.
Deze ecologische en kostenefficiënte oplossing voor de productie van sanitair warm water maakt gebruik van duurzame, propere en gratis energie uit de omgevingslucht.
Een ideale energiebron die ook ’s nachts of bij slecht weer je water nog opwarmt.
 
Bekijk hier de documentatiefiche 
 

Hoe werkt het?

 • De  warmtepompboiler  werkt  volgens  hetzelfde principe als de warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en gebruikt om het water in het reservoir op te warmen. De ventilator 1 zuigt omgevingslucht aan. De   warmte   uit   deze   aangezogen   lucht   wordt  afgegeven  aan  het  koelgas  2.  Dit  gas wordt samengedrukt in de compressor 3 waardoor het verder opwarmt en vloeibaar wordt. In de condensor 4 geeft deze vloeistof zijn warmte af aan het water in het reservoir. Als de vloeistof afgekoeld is passeert  deze  het  expansieventiel 5  en  verandert  weer  in  gas.  De  elektrische  steun-verwarming 6 wordt enkel geactiveerd als de  warmtepomp  niet  aan  de  vraag  kan  voldoen.
 
 
 

Optimaal gebruik van zonnestroom  

 • Heb je fotovoltaïsche zonnepanelen? Dan zijn warmtepompboilers extra interessant. Want warmtepompboilers die smart grid ready zijn, kunnen gekoppeld worden aan de elektriciteitsproductie van je zonnepanelen en functioneren als thermische batterij voor je zonnestroom die ze omzetten in zonnewarmte. De manier bij uitstek om je zelfopgewekte elektriciteit optimaal zelf te benutten.

Tot € 1235 besparing per jaar

 • Aangezien een warmtepompboiler tot 75% minder energie verbruikt dan een klassieke elektrische boiler, kan je met een warmtepompboiler je sanitair warm water maar liefst drie keer goedkoper verwarmen. Zo bespaar je, afhankelijk van je gezinsgrootte en verbruikspatroon, ca. € 1235 per jaar.

Profiteer van de energiepremies

 • Warmtepompboilers besparen niet alleen op de energierekening. In tegenstelling tot klassieke boilers op gas, stookolie of elektriciteit, komen ze in de drie gewesten in aanmerking voor premies. Dat maakt de overschakeling op een warmtepompboiler nog voordeliger.

50% minder CO2 -uitstoot

 • Een warmtepompboiler stoot de helft minder CO2 uit dan een boiler gekoppeld aan een gas of stookolieketel, en is dus een heel pak milieuvriendelijker. Ook vergeleken met een klassieke elektrische boiler is een warmtepompboiler dankzij zijn hoge rendement tot 75% een veel ecologischere keuze. Een elektriciteitscentrale heeft een rendement van slechts 40%.

 

 

Hoe zelf je warmtepompboiler plaatsen?

Onze producten

Sanitair
Alle producten

Jouw budget op maat

Gebruik onze online applicatie "MijnBudget" en bereken zelf het budget van jouw project.

MijnBudget

Budgetvoorbeeld

vrijstaande woning

Getuigenis

Een bedrijf waar je de dag van vandaag nog zo een persoonlijke begeleiding krijgt, super het bestaat nog! Heb zelf mijn verwarming geplaatst. Merci, spijtig…

Lees meer getuigenissen

Slimme zelfbouw

Zelf je Sanitair installeren in een aantal eenvoudige stappen.

Lees meer

Het materiaal dat we aanbieden is van gerenommeerde merken.

 • Bulex
 • Daikin
 • ACV
 • Henco
 • Superia
 • Stelrad
 • Thermoduct