Welkom bij Easykit! het is nu
Om het aantal onnodige contacten te vermijden, vragen we om niet spontaan naar onze toonzalen te komen maar ons eerst te contacteren.

Welkom!

Contacteer ons voor afspraak met een zelfbouwcoach.

Zoek een toonzaal in je buurt

Zit je met vragen over jouw verwarmingsinstallatie? Je kan ons steeds contacteren, maar misschien vind je het antwoord hieronder in onze veel gestelde vragen.

Regenwater is agressiever dan leidingwater. Vele fabrikanten beschrijven in hun garantiebepalingen de maximale Ph-waarde die mag gemeten worden in de verwarmingsinstallatie. Er zal geen fabrieksgarantie worden toegekend als de maximale zuurtegraad in jouw installatie werd overschreden.

De prestatiecoëfficiënt van een warmtepomp of het rendement drukt de verhouding uit tussen de energie wat het toestel nodig heeft om te kunnen werken en de hoeveelheid energie ( warmte) het toestel opwekt.
Easykit tracht de COP van jouw installatie zo hoog mogelijk te berekenen.
Een COP tot 4,5 is geen uitzondering! Dat betekent dat voor 1kW toegevoerde energie er tot 4,5kW beschikbare energie wordt opgewekt.

Plaats de buitenunit altijd buiten, nooit half binnen, in een kelder, zolder of tuinberging. Plaats de rug van de unit nooit naar het zuiden gericht, hier zit de voeler welke niet in de zon mag staan. De unit mag nooit rechtstreeks op de grond staan maar moet op een beugel of afstandsblokken gemonteerd . Zorg ervoor dat het condensvocht makkelijk kan wegtrekken in de ondergrond. De ventilator mag niet naar de muur gericht worden en de unit moet vlot bereikbaar zijn voor onderhoud en aansluiting.

Beperk de afstand tussen beide units tot 10 meter, hoe verder de buitenunit van de binnenunit staat hoe lager het rendement. Wanneer de leidingen tussen beide units buiten in de grond liggen voorzie dan een wachtbuis op minimaal 60cm diepte.

De buitenunit en de leiding tot aan de binnenunit wordt gevuld met een koelmiddel (R410A), deze wordt gevacumeerd en getest op zeer grote druk ( 40bar). Dit mag enkel door een erkend koeltechnicus gedaan worden. Easykit zal steeds jouw installatie komen opstarten.

Je dient ongerust te zijn mocht hij niet draaien. De compressor van jouw warmtepomp werkt op elektriciteit. Je verbruikt weliswaar maar 1 Watt elektriciteit voor iedere 4 Watt warmte die je opwekt, maar deze 1 Watt moet je helaas wel betalen.

Jazeker, het elektrisch verbruik van de warmtepomp is maar een klein deeltje van jouw totaalverbruik. Onze woning zit vol gestouwd met elektrische apparaten. Als je een nieuw toestel koopt, let dan op het A-label voor een duurzame keuze. Kijk ook uit voor sluimerverbruikers. Op de display van jouw warmtepomp kan je het exacte verbruik van jouw warmtepomp aflezen

Zeker niet. Jouw warmtepomp werkt ook perfect monofasig. Maar als je een meerfasige aansluiting hebt, dan kunnen we jouw toestel hier wel op aansluiten. Mocht je echt drijfkracht nodig hebben voor jouw warmtepomp, dan zou hij niet zuinig zijn.

Alstublieft niet. Jouw buitenunit houdt niet van frietvet en vochtige lucht. Het debiet over jouw ventilator is ook zo groot dat dit nauwelijks een invloed zou hebben op het rendement van jouw toestel.

Theoretisch zit er nog warmte in de buitenlucht tot -273°C. In de praktijk kunnen we nog warmte onttrekken aan de lucht tot een stuk onder het vriespunt. Maar bij heel lage temperaturen zal het zuiniger zijn uitzonderlijk elektrisch bij te verwarmen met de back-up heater.

Ja natuurlijk, maar ook veel minder dan andere systemen in het tussenseizoen. Wat ons echt interesseert is zijn verbruik over het hele stookseizoen en die ligt zeer laag.

Nee, nooit! Ook al kan jouw toestel het meestal op zijn eentje aan, als de situatie zich voor- doet dat er wat vermogen te kort is, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor jouw toestel.

Dat mag. Op de koude koelvinnen zal de "warme" buitenlucht condenseren. In het tussenseizoen loopt dit water onderaan uit jouw buitenunit weg in de grindbak. In de winter zal dit condenswater aanvriezen. Wanneer het pakket ijs de goede doorstroom van lucht door de ventilator dreigt te belemmeren, start automatisch een ontdooicyclus die (met een beetje warmte onttrokken aan de binneninstallatie) de koelvinnen ijsvrij maakt.

Jouw warmtepomp is helemaal niet te licht. Jouw warmtepomp is vooral niet te zwaar. Jouw warmtepomp moet jouw huis net kunnen warm houden. Hoe zwaarder jouw warmtepomp, hoe meer hij gaat pendelen, hoe meer hij verbruikt en hoe sneller hij verslijt. Voor extreme weersomstandigheden hebben we de back-up weerstand

Niet in Vlaanderen. In onze streken hebben we een "koude" bodem en "warme" lucht. Wel in Scandinavië. Daar hebben ze een "warme" bodem en een "koude" lucht. De "Return on investment" van een geothermische warmtepomp is bij ons veel te lang.

Aardgas is vandaag een flink stuk goedkoper dan elektriciteit. Zolang dit zo blijft moet je het stellen met half zo zuinig. We mogen wel vermoeden dat aardgas in de toekomst sneller zal stijgen in prijs dan elektriciteit.

Neen. Een zonneboiler levert het meest energie in de zomer. Jouw warmtepomp produceert zijn sanitair warm water ook het zuinigst in de zomer. Dan is de buitenlucht net het warmst.

Ja. Op die manier word je bijna volledig onafhankelijk van de energieprijzen. Tenslotte is elektrische stroom bij jou de enige energie die je verbruikt.

Ja, dat kan. Eenmaal de vloer warm heeft kan het huis alleen door de vloerverwarming worden warm gehouden zonder bijkomende elementen. Vloerverwarming is wel traag. Het is lang geen slecht idee in de badkamer een kleine elektrische verwarming (bv infraroodstraler) te voorzien voor een koude zomerochtend. Op die momenten is het niet mogelijk de vloerverwarming even snel op te warmen.

In een goed geïsoleerde nieuwbouw met een ventilatiesysteem D zal ook zonder vloerverwarming een slaapkamer mooi op temperatuur blijven. In een studeerkamer staan ook heel wat elektrische toestellen die warmte afgeven.

Ja, je mag je installatie volledig zelf plaatsen. De verwarmingsketel dient wel opgestart te worden door een technicus.

Na de werken zal er dus steeds een erkende Easykit technicus je installatie komen controleren en afregelen, hij stel een rapport op dat 2 jaar geldig is.

Hoe eenvoudig je eigen airco plaatsen?

Onze producten

Verwarming
Alle producten

Jouw budget op maat

Gebruik onze online applicatie "MijnBudget" en bereken zelf het budget van jouw project.

MijnBudget

Budgetvoorbeeld

vrijstaande woning

Getuigenis

Super Service! Vriendelijk en altijd uiterst behulpzaam. Verbouwen wordt bijna kinderspel door samengestelde kits en de papieren met de nodige uitleg.…

Lees meer getuigenissen

Slimme zelfbouw

Zelf je Verwarming installeren in een aantal eenvoudige stappen.

Lees meer

Het materiaal dat we aanbieden is van gerenommeerde merken.

  • Bulex
  • Daikin
  • ACV
  • Bosch
  • Henco
  • Superia
  • Stelrad
  • Thermoduct